Voor de behandeling van klachten nadat u ziek bent geweest door COVID-19, kunt u bij ons terecht met een verwijzing van de (huis)arts. Iedereen heeft een ander ziekteverloop en andere klachten. Daardoor wordt er goed naar u geluisterd en een passend behandelplan gemaakt.
Het is goed om ook te denken aan begeleiding door een diëtiste, helpt bijvoorbeeld bij vragen over ‘welke producten zijn goed voor spieropbouw en minder vermoeidheid’. Een ergotherapeut, helpt o.a. bij energieverdeling over de dag en een logopediste kan helpen bij bijvoorbeeld heesheid of verslikken. Hier kunt u meer informatie vinden over de vergoeding en verwijzing naar andere hulpverleners. We werken graag samen, multidisciplinaire behandeling, interdisciplinaire samenwerking.
Vergoeding
***Nieuwsbericht (27-06-2024) De vergoeding voor deze revalidatie wordt per direct stop gezet!!*** Lees hier meer.
De fysiotherapie wordt vergoed uit de basisverzekering met een verwijzing van de arts. Lees op de website van Zorginstituut Nederland meer over het maximaal aantal behandelingen en de behandelduur. Let op: het eigen risico wordt als eerste aangesproken.
1e behandeltermijn: 6 maanden. Eerste behandeldatum* maximaal 1 maand na de verwijsdatum.
*Dit betreft de eerste behandeldatum van de oefentherapeut, fysiotherapeut, diëtiste, ergotherapeut of logopediste! Geef deze datum aan ons door!
2e behandeltermijn (start max. 4 maanden na einde van 1e behandeltermijn):
Dit kan alleen wanneer iemand specifieke lange termijn schade heeft door COVID-19. Als de medisch specialist inschat dat de patiënt baat heeft bij verdere paramedische behandeling, kan hij de patiënt een verwijzing geven voor een tweede behandeltermijn. In bijzondere situaties, die meestal te maken hebben met een beperkt of onvolledig uitgevoerde eerste behandeltermijn, mag ook de huisarts verwijzen voor een tweede behandeltermijn van paramedische herstelzorg. Zie ook het document van Zorginstituut Nederland.